Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1936

Fru Alstad Byaväg 408-0

Fru Alstad Trelleborg

Smakfullt renoverat hus från 1936 i mysiga Fru Alstad!

Förhandsbesiktigat. I lantlig idyll ligger detta renoverade hus som tillsammans med gästhuset bjuder på generösa sällskapsytor, tre sovrum, badrum och gäst-wc. Trevlig trädgård med stenbelagda uteplatser, gräsmatta och vackra planteringar. Barnvänligt område med skola längre upp på gatan. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: 1-familjs friliggande villa
Boarea: 77.0 m2
Rum: 4 rum varav 3 sovrum
Kommun: Trelleborg
Område: Fru Alstad

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Interiör

I gemytliga och familjära Fru Alstad med vackra omgivningar ligger detta vackra, vitputsade gathus från 1936. Huset genomgick en totalrenovering 2006 med de äldre detaljerna bevarade men med modern standard och smakfulla materialval. Här är det bara att flytta rakt in och trivas.

ENTRÉPLAN:

På entréplan hittar vi generösa sällskapsytor, kök och kombinerat badrum och tvättstuga.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och ljus klinkergolv med underliggande golvvärme (vattenburen). Här finns plats för avhängning och rakt fram till vänster finns även förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

I öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet som har vita väggar, ljust klinkergolv med underliggande golvvärme, flera fönster i två olika riktningar vilket bidrar till ett generöst ljusinsläpp och belysningen utgörs av infällda spotlights. I vardagsrummet finns även en eldstad. Här finns gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV, matplats för minst åtta personer, bokhyllor samt byrå.

Kök:

Kök som renoverades 2006 har vita väggar, ljust klinkergolv med underliggande golvvärme, belysningen utgörs av infällda spotlights och fönstret bjuder på utsikt över ängar och mot den vackra kyrkan. Inredningen erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, kombinerad häll (vanlig samt induktion), kolfilterflläkt och ugn. Mellan köket och matplatsen finns en trevlig och smart bardel som lämpar sig perfekt som frukostplats eller att duka upp buffé på.

Badrum/tvättstuga:

Badrummet är helkaklat i ljust kakel med fina detaljer, på golvet ligger grått klinkergolv med underliggande golvvärme, belysningen utgörs av spotlights och här finns även ett litet fönster. Badrummet är utrustat med duschhörna med infällbara dörrar, wc, tvättställ med underliggande skåp, spegelskåp och handdukstork (elektrisk). Här finns även tvättmaskin och torktumlare.

OVANVÅNING:

En vacker trappa leder upp till ovanvåningen som är den privata delen med sovrum.

Sovum/allrum:

Det luftiga rummet har vita väggar och vacker almparkett på golvet. De två fönstren bidrar till ett generöst ljusinsläpp och bjuder på utsikt över åkrar, den fina kyrkan och trädgården på andra sidan. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, soffa och byrå. Goda förvaringmöjligheter erbjuds i den inbyggda garderoben, det inbyggda skåpet och den vita garderoben.

Sovrum:

Det andra sovrummet har vita väggar, samma vackra almparkett och fönster som bjuder på fri utsikt. Här finns plats för två enkelsängar eller en dubbelsäng och bra förvaring erbjuds i det inbyggda skåpet.

Fakta

Bostadstyp: Friköpt
Taxeringskod: 220 småhusenhet, helårsbostad
Tomt: 257 m2, friköpt
Övrigt tomt: Tomt i söderläge med stor gräsmatta som ramas in av stenpartier och fina buskar. Här finns bland annat ölandstok, lavendel och buxbom. På tomten finns två stenbelagda uteplatser, den ena med ett stort bord i sten med plats för åtta personer. Uteplatsen ligger i sydvästläge och bjuder på eftermiddags-/kvällssol. På gräsmattan finns även flaggstång.
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boarea: 77.0 m2
Rum: 4 rum varav 3 sovrum
Taxeringsår: 2017
Byggnadsvärde: 212 000 kr
Markvärde: 361 000 kr
Värdeår: 1936
Pantbrev: 210 000 kr
Energideklaration: Utfärdad 2018-09-27
(E) Energiförbrukning ATEMP: 85 kWh/m2 och år
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 4 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 17316 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 2639 kr/år,
  • Försäkring: 1967 kr/år,
  • Renhållning: 1089 kr/år,
  • Sotning: 1082 kr/år,
TOTALT: 24093 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten el avser även uppvärmning
Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggnadsår: 1936
Grund: Betongplatta + källare
Fasad: Puts
Stomme: Tegel
Bjälklag: Betong
Externt plåtarbete: Lackerad plåt
Takbeklädnad: Keramikpannor
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Vattenburen el med golvvärme samt radiatorer
Övriga byggnader: På tomten finns ett gästhus som uppfördes 2006. Huset är isolerat och uppvärmt med elburna element.
Huset består av ett rum med vita väggar, klinkergolv och fönster i två riktningar. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng, nattduksbord och andra möbler för den som så önskar.
Här finns även en gäst-wc som har vita väggar, klinkergolv och litet fönster. Här finns wc, tvättställ med underliggande skåp och spegelskåp.

Renoveringar

Huset genomgick en totalrenovering 2006 då följande genomfördes:
Dränering och isolering av platta på mark
Ny panna (vattenburen el) samt indragning av golvvärme (vattenburen) på hela nedanvåningen samt element (vattenburen el) på ovanvåningen
Delvis renovering av stomme och fasaden renoverades med puts med luftspalt
Totalrenovering av tak samt nya keramikpannor på taket
Renovering av fönster samt nya dörrar sattes in
Omdragning av el och ny elcentral med jordfelsbrytare
Totalrenovering invändigt av ytskikt, kök och badrum

Område

Allmänt

Mysig by med vackra lantliga omgivningar. I byn ligger Pilens Montessoriskola (F-6), Fru Alstads kulturhus som går att hyra för fester och byn har även ett Byalag. Några minuter bort ligger Tegelberga golfklubb. Cirka 15 minuters bilresa bort ligger sydkusten som erbjuder hav och stränder.

Kommunikation

Härifrån avgår pendelbuss 144 till Anderslöv och Östra Grevie tågstation.

Parkering

Uppfart med plats för en bil samt plats för ytterligare en bil intill. Därutöver råder gratis parkering på intilliggande gata.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar köparen via säljaren att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Jordabalken 4:19).
En teknisk besiktning är genomförd av säljaren och besiktningsprotokollet finns tillgängligt på visningarna. Köparen kan mot en kostnad genomföra en köpargenomgång med besiktningsmannen och på så sätt även tillgodogöra sig besiktningsprotokollet.

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud. Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskillingen betalas av köparen. Likaså kostnaden för upptagande av nya pantbrev (2% av pantbrevsbeloppet) tillfaller köparen.

BOAREA:
Enligt taxeringsuppgifterna är boarean 45 kvadratmeter. Anledningen till att boarean skiljer sig från säljarens uppgift är att den inte är uppdaterad efter renoveringar.
Utöver detta finns gästhuset om cirka 15 kvadratmeter.

Dokument