Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1945

Bodekullsgatan 29 B

Nobeltorget Malmö

Rymlig fyrtiotalsetta i populärt område!

Stor och trivsam bostad på ett lugnt läge, ett stenkast från Nobeltorget. Lägenheten erbjuder en nyskapande och social köksdel, hall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob och ett stort allrum med vackert fönsterparti. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 40.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1945
Månadsavgift: 2646 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funkisens storhetstid pågick till slutet av trettiotalet, därefter bröt andra världskriget ut och majoriteten av all bostadsproduktion upphörde. Under 1940-talet infördes statlig långivning eftersom man ansåg att alla, oavsett samhällsklass skulle ha en funktionell bostad. Resurserna var dock fortfarande små och 2-rummaren var den vanligaste familjebostaden. Skillnaderna från funktionalismen kanske inte alltid var så stora, men ofta fullt märkbara. Fasaderna målades ofta i mättade nyanser som kombinerades med omfattningar i vitt slätputs. Fasaderna saknade i allmänhet dekorationer och fönstren bestod av övervägande del av enkla tvåluftsfönster utan spröjs.

Interiör

När du lämnar myllret på Nobeltorget och viker av in på de mindre gatorna längs med Nobelvägen anländer du snart till stillsamma Bodekullsgatan. Här bor du i en trivsam och mysig bostad på ett lugnt läge med utsikt över föreningens innergård. Lägenhetens ursprungliga planlösning har behållits och erbjuder fortfarande en avskild köksdel men genom att man tagit upp en öppning i väggen har man skapat både en innovativ yta att äta frukost på och en ökad social samvaro i lägenheten. Trots sina väl tilltagna fönster som vetter ut mot innergården är bostaden i princip helt fri från insyn.

Hall:

Innanför ytterdörren finns det gott om plats för hatthylla och skoställ. Intill detta finns det även en stor klädkammare som rymmer mycket förvaring. På golvet ligger välbevarad kalksten och väggarna är vita.

Kök:

Köket är ett mycket charmfullt rum med bevarade skåpluckor som har målats vita. På väggen sitter klassiskt vitt kakeI med mörk fog som gör sig väl med det vitmålade brädgolvet. Tack vare att det är en öppen del mellan kök och allrum blir det en naturlig plats för matbord. Till den maskinella utrustningen tillhör spis/ugn, diskmaskin och en kyl och frys.

Allrum:

Lägenhetens allrum är ett ljust och luftigt rum som präglas av ett stort fönsterparti som ger ett rikligt ljusinsläpp. Här får du med enkelhet plats med både soffa, en stor säng och annat möblemang om så önskas. Golvet pryds av fiskbensparkett och väggarna är vita.

Badrum:

Badrummet har väggar med ljust kakel och enhetlig klinker. I rummet finns badkar, handfat, wc och ett spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 40.0 m2
Rum: 1 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-12-15
Energiförbrukning ATEMP: 124 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1945
Övrigt: Till lägenheten hör både ett vind- och källarförråd.
Månadsavgift: 2646 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 3.14481 %
Andel av årsavgiften: 3.12018 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning och kan ändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Sofieborg

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Sofieborg har adresserna Bodekullsgatan 29 A och 29 B. Huset uppfördes 1945 och i samband med detta bildades föreningen.

Antal lägenheter: 26
Äger föreningen marken? Fastigheten är upplåten med tomträtt.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Avgifterna planeras att höjas med cirka 5% 2018-12-31.

Renovering och underhåll

Utfört underhåll:
1987: Fönsterrenovering
1992: Nya vattenstammar
1997: El stammar
2005: Takrenovering
2010: Värmecentral
2011: Nytt låssystem
2017: Fastigheten har dränerats på syd och väst sida, den gamla fasadbeklädnaden i plåt och de befintliga balkongerna har monterats ner. Fasadens nord och väst gavel har fått ny putsbeläggning för att återknyta till originalutförandet. Arbetet kommer att fortsätta under 2018.

Planerat underhåll:
2017/2018: Renovering av balkonger.
2018: Byte av entrédörrar, upprustning av gården/soprum och renovering av källartoalett.
2019: Översyn av staketet runt tomten.
2020: Byte av källar- och vindsdörrar.
2021: Relining av avloppstammar.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2026.

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv och Internet:
Internet levereras via Com Hem.
Kabel-tv, levereras via Com Hem och det ingår ett grundutbud i månadsavgiften.

Övrigt

Gemensam tvättstuga är belägen i källaren.

Föreningen har en trevlig innergård med grönska och uteplats.

Cykelställ finns på innergården men det finns även ett cykelförråd i källaren.

Slutlige köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och avgiftshöjningar.

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som blommat ut och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. På populära Nobel får du ett superläge med närheten till city, men även Folkets Park, Möllevången och Pildammsparken. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här hittar du flertalet livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns grönområden och tycker du, precis som vi, om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln, vilket gör det perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Universitet på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet, finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument