Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1898

Löjtnantsgatan 10 B

Rörsjöstaden Malmö

Sekelskiftesdröm i skuldfri förening!

Välkommen till denna eleganta och genomgående sekelskiftespärla belägen i en vacker fastighet på en av Rörsjöstadens bästa adresser. Lägenheten är välplanerad och stoltserar med originaldetaljer såsom stuckatur, takrosetter, vackert speglade dubbeldörrar, profilerade snickerier och fönster med djupa nischer. Boendet har ett spatiöst vardagsrum med öppen spis och takhöjden på över 3 meter förhöjer känslan av rymd. Som kronan på verket finns även en fransk balkong och fina brädgolv. Här bor du inte bara i en tjusig lägenhet utan även i en skuldfri förening! Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1898
Månadsavgift: 2671 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kronor per månad.

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

vardagsrum 2

Tillbakablick

Byggnaden på Judith 9 är ett typiskt exempel på arkitekturstilen Jugend, som hade sin framfart i slutet av 1890-talet. Det var framförallt via Berlin som engelska, fransk-belgiska och österrikiska jugendformer anlände till Malmö. Exteriöra kännetecken är framförallt ornament med växtrankor och böljande former. Fastigheterna byggdes med branta tak och hög resning med tegel eller falsad plåt. Asymmetriska och varierande, men oftast höga fönster eftersträvades. Liksom andra konstnärliga nyorienteringar kan Jugend ses som ett avståndstagande från föregående epok. Arkitekter och formgivare hade tröttnat på nybarock, nyrokoko och nyrenässans vilket resulterade i att Jugend blev en motreaktion som idag, under 2000-talet, är mycket uppskattat och har ett högt kulturvärde.

Interiör

På lugn sidogata precis intill Kungsgatan och dess vackra allé ligger denna bedårande sekelskiftesdröm. Detta är en själfull och genuin bostad där originaldetaljerna samspelar fint med det moderna. Exempel på bevarade detaljer är kakelugn, stuckatur, takrosetter, originalgolv, takhöjd över tre meter och djupa fönsternischer. Här sitter trivseln i väggarna där vardagsrum och sovrummet dessutom ligger i fil med en vacker dubbeldörr emellan. Från köket blickar du ut över den frodiga innergården och där råder lugnet eftersom det både är tyst och stilla. Det här är hemmet för dig som söker ett pampigt och centralt boende i hjärtat av Malmö, med närhet till allt vad Malmös innerstad har att erbjuda.

Hall:

Från hallen når du lägenhetens alla rum, vilket förmedlar en inbjudande känsla. Innanför dörren finns plats för hatthylla samt bra förvaringsmöjligheter direkt till vänster. Väggarna är vita och golvet pryds av brädgolv.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett vackert och luftigt rum med två stora fönster samt utgång till den franska balkongen. Detta ger rummet har ett fantastiskt ljusinsläpp och är lättmöblerat med plats för både soffgrupp och annat möblemang. I taket slingrar sig vacker stuckatur och här tronar även en bedårande takrosett och kakelugn. En vacker paraddörr in till sovrummet och höga golvsocklar sätter också prägel på rummet. Väggarna är klassiskt vita och golvet pryds av brädgolv.

Sovrum:

Ljust och rogivande sovrum med vita väggar och en lyxig fondvägg med tapet från Cole and Son. Vackert brädgolv, två stora fönster med teglade nischer, takrosett och stuckatur liksom höga golvsocklar. Här finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och annat möblemang. Utmärkta förvaringsmöjligheter i de 4 garderoberna.

Kök:

Smakfullt renoverat kök med vita släta fronter. Väggarna invid arbetsytorna är kaklade i vitt liksom resten av rummet och samspelar fint med den massiva bänkskivan i ek. Plats för mindre matbord med utsikt över den grönskande innergården. Inredning i form av två stycken kylar, en frys, kolfilterfläkt (Bosch), induktionsspis och ugn från Smeg. På golvet ligger vackert brädgolv.

Badrum:

Lägenheten har ett stilrent utformat badrum klätt med vitt kakel med bård och mörkgrå klinker med golvvärme. Våtutrymmet är utrustat med dusch, wc, kommod och spegelskåp för badrumsartiklar.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 63.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-09-10
Energiförbrukning ATEMP: 143 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1898
Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Månadsavgift: 2671 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kronor per månad.
Andelstal: Andel i förening 6.67407 %
Andel av årsavgiften: 6.67093 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 0 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3500 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 5000 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Judith 9

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Judith 9 är en liten och familjär förening som har adressen Löjtnantsgatan 10 A och B. Föreningen stoltserar med en frodig och mysig innergård där det finns utemöbler och grill för de vuxna liksom basketkorg för de yngre.

Föreningen har varit verksam sedan huset byggdes och har idag så pass god ekonomi att de är skuldfria.

Antal lägenheter: 11
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Ekonomi

Avgifterna planeras vara oförändrade kommande året.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
2007: Spolning av stammar
2008: Plattsättning av grillplats och byte av fjärrvärmeanläggningen
2009: Rensning av ventilationssystem
2010: Nytt cykelskjul
2012: Fönsterunderhåll
2013: Spolning av stammar, renovering av skorsten och plattsättning av den andra grillplatsen
2014: Fogrenovering av fasaden mot grannfastigheten
2014-2015: Renovering av portgång
2015: Renovering av trappa B samt renovering av tätskick på terrass
2017: Två nya tvättmaskiner installerades och förstärkning av låssystem samt brytskydd på dörrar

Planerade renoveringar:
2018-2019: Underhåll av ventilationssystem, spolning av stammar, underhåll av fönster.

Inga större renoveringar är planerade de närmsta åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2024.

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns att tillgå i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

I källaren finns en större frysbox som delas av medlemmarna.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
En del av den tekniska förvaltningen sköts av medlemmarna själva. De har cirka två städdagar per år.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längsmed Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkerars företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument