Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1935

Skanörsgatan 3 B

Västra Sorgenfri Malmö

Optimalt planerad funkisetta med balkong

Denna trivsamma 1,5:a ligger i ett elegant funkishus anno 1935. Här bor du ljust och luftigt på tredje våningen med balkong i nordöstläge. Köket är rymligt och vardagsrummet med sovalkov likaså. Bostaden har många fina originaldetaljer och själen från byggnadstiden finns bevarad. Alltifrån originalgolv, lamprosetter samt en rustik tegelvägg sätter prägel på denna karaktärsrika bostad. Här bor du dessutom i en välskött förening med låg belåningsgrad. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.9 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Västra Sorgenfri
Byggår: 1935
Månadsavgift: 2593 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Insjön 1 är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod, vilket även tar uttryck i dess utformning.

Interiör

På lugn sidogata till Amiralsgatan ligger denna imponerande, genomtänkta och levande bostad. Området blomstrar som aldrig förr och här bor du på bekvämt gångavstånd till det mesta. Efter att du med raska steg tagit dig upp för trapporna till tredje våningen, öppnat säkerhetsdörren som leder in till lägenheten så välkomnas du av en bostad som lämpar sig perfekt till studenten eller förstagångsköparen. Den generösa takhöjden gör att lägenheten känns väldigt rymlig och större än vad kvadratmetrarna visar på pappret. Dessutom blir balkongen likt ett litet extrarum under sommarmånaderna där du kan sitta och njuta många timmar framöver!

Hall:

När du kliver in genom den gröna säkerhetsdörren välkomnas du av den rymliga och karaktärsrika hallen. Här finns gott om plats för både hatthylla och skoförvaring. Golvet pryds av stavparkett i original, vita väggar samt en läcker tegelvägg som ger bostaden en rustik och själfull känsla.

Halva:

Från hallen nås halvan där du med enkelhet kan placera sängen och få en separat sovdel. Parketten löper tröskelfritt från hallen och i taket finns en vacker lamprosett. Väggarna är vita förutom den tjusiga, mönstrade tapeten. Härifrån nås även den stora, inbyggda garderoben som idag används som en walk in closet.

Vardagsrum:

Detta är ett lättmöblerat rum med gott om plats för soffa med tillhörande bord samt matplats eller annat möblemang. Det stora fönsterpartiet bidrar till ett rikligt ljusinsläpp och härifrån nås även balkongen som bjuder på härlig förmiddagssol. På balkongen finns plats för ett mindre bord och två stolar. Även här pryds taket av en vacker lamprosett, vita väggar och fiskbensparkett i original.

Kök:

Det genuina köket är klassiskt inrett med vita skåpluckor och lådor samt tre rader med vitt kakel som skiljer diskbänk och överskåp. Diskbänken är i laminat med dubbel diskho och här finns även ett rymligt skafferi. Den maskinella utrustningen består av äldre gasspis samt kyl och frys från 2012. Väggarna är klassiskt vita och på golvet ligger brädgolv. Fönstret vetter ut mot den lugna innergården.

Badrum:

Direkt till vänster från hallen nås det helkaklade badrummet som renoverades av föreningen 2004/2005. Det blev då försett vitt kakel och schackrutig klinker. Rummet är utrustat med badkar från cirka 2010, handfat, wc och spegelskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 43.9 m2
Rum: 1.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2008-07-08
Energiförbrukning ATEMP: 141 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1935
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som ett rum och kök i lägenhetsförteckningen.
Månadsavgift: 2593 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband
Andelstal: Andel i förening 2.60761 %
Andel av årsavgiften: 2.5509 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 4500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning. Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Insjön

Allmänt

Brf Insjön är en relativt liten och familjär bostadsrättsförening som består av 34 lägenheter där alla upplåts med bostadsrätt samt en lokal. Fastighetens adress är Skanörsgatan 3 och Karlskronaplan 10. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Äger föreningen marken? Ja.
Ekonomi

Föreningen försöker tillämpa en årlig höjning på 1% per år. Inga vidare beslut är tagna.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar:
Cirka 1995: Byttes vattenstammar i kök och badrum. Samma år byttes även samtliga fönster.
2001: Elen byttes ut
2003: Omläggning av innergården
2004: Besiktigades V/A-stammar i kök och badrum. Samma år renoverade föreningen en del av badrummen.
2005: Renovering av tvättstuga
2009: Fastighetsdränering
2010: Relining av avloppstammar
2012: Drogs fiberkabel via Tele2 in i fastigheten
2014/2015: Tak, fasad och balkonger renoverades
2016: Uppfräschning av trapphus

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar är planerade utöver löpande underhåll.

Övrigt

Föreningen har en gemensam tvättstuga placerad i källaren. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Föreningen har även ett övernattningsrum som medlemmarna får boka kostnadsfritt samt ett hobbyrum med biljard och pingisbord. Det finns även cykel- och barnvagnsrum.

Uppgifterna är inhämtade och kontrollerade med föreningen 2018-02-20. Spekulanter uppmanas dock att kontrollera dess uppgifter innan köp av bostad.

Område

Allmänt

Området Västra Sorgenfri erbjuder det mesta och är omåttligt populärt. Den rofyllda stadsdelen är belägen mellan Sorgenfrivägen, Falsterbogatan/Mariagatan, Amiralsgatan och Nobelvägen. Stadsplanen för området arbetades fram av Erik Bülow-Hubes och var färdig 1927, vilket också är anledningen till att många av fastigheterna härstammar från denna tidsperiod.

Numera kantas området av gemytliga caféer längsmed gatuhörnen, små butiker och mindre livsmedelsbutiker. Både Karlskronaplan och närliggande S:t Knuts torg är uppskattade platser under vår- och sommarhalvåren då de erbjuder gott om uteserveringar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att köpa hämtmaten från Spoonery eller sushi på en av Sveriges bästa sushirestauranger Saiko. Är du fikasugen bör Café JORD besökas.

Omtyckta Folkets Park ligger ett stenkast från Karlskronaplan och erbjuder något för såväl vuxna som barn. S:t Pauli kyrkogård är också väldigt uppskattad.

Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 15-20 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Universitet som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument