Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1938

Nobelvägen 147 E

Ellstorp Malmö

Kvadratsmart tvåa med balkong i sydvästläge

Trivsam tvåa med rymligt, socialt vardagsrum, mysigt sovrum och balkong som badar i sol. Därtill har du en rymlig hall med inbyggda förvaringsutrymmen, fiskbensparkett från byggåret och stora fönster som förser bostaden med ett härligt ljusinsläpp. Här bor du dessutom i en välmående HSB förening med stor vacker innergård. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 50.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1938
Månadsavgift: 3205 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalismen, eller kort och gott "funkis" var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. Denna arkitekturstil karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer. Detta innebar att hus började byggas med smarta lösningar och funktioner. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former och bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs. Ellstorp 3 är en av de byggnader i Malmö som uppfördes under denna tidsperiod, vilket även tar uttryck i dess utformning.

Interiör

Några kvarter från Värnhemstorget, i Malmös östra centrala delar, finner du omtalade Nobelvägen där denna trivsamma tvåa är belägen. När du kliver in på den grönskande innergården och letar dig vidare till porten väljer du antingen att gå två trappor upp eller ta den vackra hissen. Innanför den ljusrosa ytterdörren som pryder bostaden välkomnas du av en mysig lägenhet som är perfekt för förstagångsköparen eller par som vill flytta ihop. Här bor du i en stor och välfungerande HSB förening med närhet till Ellstorpsparken.

Hall:

Den rymliga hallen löper längsmed hela bostaden och härifrån nås alla rum. Till vänster om ytterdörren finns gott om utrymme för avhängning och mitt emot köket finns två inbyggda städskrubbar som rymmer mycket förvaring. Golvet pryds av tidsenlig fiskbensparkett.

Kök:

Till vänster från hallen nås köket som är av äldre karaktär i original, troligtvis från byggåret. Inredning i form av spis/ugn, kolfilterfläkt samt kyl och frys. Här finns plats för ett mindre matbord och på golvet ligger ljus laminat.

Sovrum:

Rymligt sovrum med gott om plats för en stor dubbelsäng och garderob. Beiga väggar och en rogivande mörkbrun fondvägg. På golvet ligger välbevarad fiskbensparkett och taket pryds av en vacker lamprosett.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett inbjudande rum med ett stort fönsterparti som förser rummet med mycket ljus. Härifrån nås även balkongen som ligger i ett härligt i sydvästläge. I taket finns en tidsenlig lamprosett och här ryms både en ordentlig soffgrupp men kan också förses med matbord vilket skapar en trevlig och social yta. Väggarna har samma beiga kulör som resten av lägenheten och även här ligger det fiskbensparkett på golvet.

Badrum:

Det stilrena badrummet har väggar kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns dusch och inredning i form av vattenburen handdukstork, wc och kommod. Stambyte kommer ske inom kort, nästkommande ägare får själv välja ny inredning och utseende.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 50.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2010-03-11
Energiförbrukning ATEMP: 191 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1938
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 4 200 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.
Månadsavgift: 3205 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 0.17167 %
Andel av årsavgiften: 0.17167 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3000 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
TOTALT: 4200 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Hsb Brf Ellstorp

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Ellstorp är belägen vid korsningen Nobelvägen och Sallerupsvägen i Malmö. Föreningen består av 404 lägenheter och 13 lokaler belägna på Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes år 1938.

Föreningen har en stor innergård med grönområden. Här finns även tre fasta grillplatser. Föreningen har även cykelförråd och barnvagnsrum som går att hyra.

Föreningens tomt är friköpt.

Antal lägenheter: 127
Antal lokaler: 13
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1129 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

2018 planerar föreningen att höja avgiften med 4%.

Renovering och underhåll

Utförda renoveringar
1980: Fönsterbyte och plåtfasad på husen med adress Nobelvägen 145-147.
Cirka 1990: Byte av vattenstammar i kök och badrum. Elstammar byttes och nya automatsäkringar sattes in i lägenheterna.
2001: Takrenovering.
2008: Relining av avloppsstammar.
2009: Nya miljöhus.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Garage- och gårdsrenovering med nya planteringar, stenläggningar, gräsmatta och fruktträd anlades.
2015-2016: Färdigställande av utemiljön. Tvättstugorna renoveras löpande och får löpande nya maskiner.
2016-2017: Tak och fasadrenovering.

Planerade renoveringar
Föreningen utför just nu ett stambyte som påbörjades 2016. Arbetet sker i olika etapper och arbetet på Nobelvägen 145 E har ännu ej påbörjats. Föreningen kommer i samband med stambytet att förse lägenheterna med nya badrum där bostadsrättsinnehavaren i viss mån får möjlighet att påverka det slutgiltiga resultatet. Mer information om detta finner ni på föreningens hemsida.

Föreningen är en certifierad HSB-förening och visar framtidsprognoser i sin årsredovisning över både underhåll/reparationer och månadsavgifter.

Parkering

Föreningen har totalt ca 108 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är 400 kr/månad och 200 kr/månad för MC-plats. Till dessa tillämpas separat kösystem.

Övrigt

Det finns 11 st gemensamma tvättstugor utspridda i föreningen med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp eller torkrum.

Källsortering görs i miljöhusen på gården.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men har också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrat Entre' där du finner det mesta som du kan tänka dig behöva.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument