Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1911

Klostergatan 3 B, gårdshuset

Triangeln Malmö

Charmig etagetrea med fina detaljer i lugnt gårdshus på toppläge!

Högst upp i gårdshuset ligger denna unika etagevåning. Det bjuds på snyggt kök i öppen planlösning mot de stora sällskapsytorna, två bra sovrum, rymligt badrum med badkar och gott om förvaringsmöjligheter. Bostaden är otroligt tyst och lugn trots det centrala läget och har ett härligt ljusinsläpp. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 90.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Kommun: Malmö
Område: Triangeln
Byggår: 1911
Månadsavgift: 5940 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Vardagsrum och trappa

Tillbakablick

Arkitekten Herman Malmros (1879-1937) fick i uppdrag att rita byggnaden som 1911 uppfördes på fastigheten Klostret 6. Byggnaden består av ett gathus och ett gårdshus.

Interiör

Med Magistratsparken som granne, utmärkta kommunikationer utanför porten och alla tänkbara restauranger samt butiker i närheten ligger denna unika lägenhet i gårdshuset i fastighet från 1911. Tack vare läget i gårdshuset är det otroligt tyst och lugnt trots det centrala läget. Lägenheten har en unik planlösning med sällskapsytor på entréplan och på ovanvåningen ligger sovrummen. Lägenheten bjuder på flera vackra detaljer, här är det lätt att trivas!

Hall:

Välkomnande hall med väggar i vacker blå kulör och snyggt klinkergolv. Här finns plats för avhängning och möblering med exempelvis bänk eller byrå.

Kök:

Köket har vita väggar, samma snygga klinkergolv som i hallen och fönster som bjuder på utsikt över innergården. Inredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter och här finns kyl/frys (-2017), spishäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. Ovanför bänkskivan i mörkgrått löper ljust kakel. I den stora öppningen mellan kök och vardagsrum finns en disk som lämpar sig perfekt som frukostbord eller att duka upp på vid bjudningar.

Vardagsrum/matrum:

Det kombinerade matrummet och vardagsrummet har vita väggar, parkettgolv och två stora fönster som bjuder på ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, fåtöljer, bokhylla, matplats och andra möbler för den som så önskar. Den snygga spiraltrappan i svart är en vacker detalj i rummet.

Hall ovanvåning:

Hallen på ovanvåningen har parkettgolv, vita väggar och fönster som vetter mot gården. Här finns fyra garderober som erbjuder bra förvaring.

Mastersovrummet:

Mastersovrummet har väggar i samma fina blåa kulör som hallen, parkettgolv och fönster som bjuder på utsikt över den fina gårdsmiljön. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå eller skrivbord.

Sovrum:

Det andra sovrummet har ljusa väggar, ljus heltäckningsmatta och fönster med gårdsutsikt. Här finns två garderober samt plats för säng, byrå och exempelvis arbetsplats.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger schackrutigt klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och två badrumsskåp.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 90.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Energideklaration: Utfärdad 2008-12-03
Energiförbrukning ATEMP: 154 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1911
Övrigt: Till lägenheten hör två vindsförråd som ligger i samma trappuppgång, våningen ovanför lägenheten.

Balkong:
Det finns sannolikt möjlighet att bygga balkong då föreningen är positivt inställd till balkongbygge och man fått positiva förhandsbesked från stadsbyggnadskontoret. Det är upp till köparen att driva processen och ta detta vidare.
Månadsavgift: 5940 kr/mån
inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 8.20976 %
Andel av årsavgiften: 8.20976 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1833 kr/år,
  • Försäkring: 2208 kr/år,
TOTALT: 4041 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Klostret I Malmö

Allmänt

HSB Bostadsrättsföreningen Klostret är en äkta bostadsrättsförening som består av 13 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1911 och totalrenoverades 1983 då även föreningen bildades. Föreningens byggnad har adressen Klostergatan 3.

Antal lägenheter: 13
Äger föreningen marken? Nej. Tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2022.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och är lågt belånad. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1983: totalrenovering av fastigheten som bland annat innefattade fönsterbyte mot innergården, tak- och fasadrenovering, byte av vatten- samt avloppsstammar. Även all el drogs om.
2006: takrenovering med metoden blästring.
2013: totalrenovering av tvättstugan.
2014: ombyggnad av cykelgaraget och ny armatur både inom- och utomhus.
2016-2017: Byte av alla fläktar i ventilationssystemet

Kommande renoveringar:
Föreningen ser över vilka renoveringar som kommer att behöva göras de kommande åren av tak, fasad och fönster, men ser i nuläget inga behov av heltäckande renoveringar.

Övrigt

I gårdshuset finns en renoverad tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Föreningen har en mysig, grönskande innergård. Här finns gemensamma utemöbler och grillmöjligheter.

I markplan finns ett förvaringsrum med möjlighet att förvara exempelvis barnvagn. Det finns även ett cykelrum.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Område

Allmänt

Området Triangeln erbjuder allt man kan tänkas önska. Här finns ett generöst utbud av affärer, både på gågatan och i köpcentrumet Triangeln. Runt hörnet finns kvartersbageri, ostbutik och en charkuteri. I kvarteren ligger flertalet populära restauranger, bland annat Malmös äldsta kinesiska restaurang Kin Long som är omåttligt populär, vietnamesiska Nois som lämpar sig perfekt för lunch eller take away och någon minut bort ligger Davidshalls torg med sitt generösa utbud med restauranger med uteserveringar. I området ligger även grönskande Magistratsparken med den stora, vackra hängboken. Parken lämpar sig perfekt för en picknick och för de yngre finns här även en populär lekplats. I området ligger även Malmös Konsthall och restaurang Smak.

Kommunikation

Utmärkta förbindelser och perfekt för pendlaren med stationen Triangeln runt hörnet. Härifrån avgår tåg till olika delar av Skåne, till Köpenhamn och andra delar av Sverige. I området avgår även ett stort antal stadsbussar och flygbussen.

Parkering

I området råder boendeparkering, kontakta PMalmö för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument