Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1937

Ronnebygatan 18

Västra Sorgenfri Malmö

2.5 rok med välplanerade kvadratmeter och balkong!

Området runt S:t Knut och Folkets Park blomstrar som aldrig förr. Här erbjuds charmig bostad med balkong ut mot den lugna innergården. Lägenheten är belägen på tredje våningen och är genomgående vilket skapar ett härligt ljusinsläpp. Detta är ett perfekt tillfälle för dig som önskar att sätta egen prägel på ditt framtida boende. Äldre förening med mycket god ekonomi. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 45.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Västra Sorgenfri
Byggår: 1937
Månadsavgift: 2177 kr/mån
Värme, VA & Kabel-TV (basutbud)

Såld

Ansvarig Mäklare

Emelie Mäntynen Registrerad Fastighetsmäklare 0768-672042 Läs mer om mig

Bilder

Vardagsrum första bild

Tillbakablick

Arkitekten Birger Linderoth (1891-1971) fick äran att rita huset som skulle bli Sagan 17 och 18. Föreningen bildades samtidigt som tomten bebyggdes 1936-37. Linderoths arkitektur blev som mest intressant just under denna tidsepok då han arbetade i gränsland mellan 1920-talsklassicismen och funktionalismen, vilket även ger uttryck i byggnadernas utformning.

Linderoth föddes i Skurup men flyttade till Malmö för att studera vid Tekniska Yrkesskolan. Även om han själv saknade formell arkitektutbildning blev han en av Malmös mest produktiva arkitekter. Under 1920-talet anställdes han på en arkitektfirma hos Yngve Herrström som Linderoth senare blev innehavare till.

Linderoth var med och ritade Malmgården men även ett flertal större bostadshus kring Malmö. Utöver detta ritade han även villor och skolbyggnader ibland annat Veberöd och Simrishamn.

Interiör

På lugn sidogata till Amiralsgatan ligger denna välskötta tidstypiska 30-talsbyggnad. Fasaden är klädd med ljust tegel vars port ramas in av mörkare tegel. Här välkommnas du av en mindre förening med låga avgifter och mycket god ekonomi. De vackra ytterdörrarna som pryder varje bostad ger ett varmt välkomnande och på den lugna innergården finns en mysig uteplats med tillhörande möblemang. Bostaden är belägen på tredje våningen och är genomgående vilket genererar i ett härligt ljusflöde. Här kan du även avnjuta några timmar på balkongen som vetter mot innergården.

Hall:

Trevlig hall med plats för avhängning. Vita väggar och vacker fiskbensparkett på golvet. Här finns en stor inbyggd klädkammare vilket gör förvaringsmöjligheterna mycket goda. Från hallen nås hela bostaden.

Vardagsrum/sällskapsrum:

I vardagsrummet välkommnas du av ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp helt utan insyn. I taket finner du en vacker lamprosett och på golvet ligger även här tidsenlig fiskbensparkett. Vitmålade väggar med ljusgrön fondvägg. Plats för en ordentlig soffgrupp!

Badrum:

Ljust helkaklat badrum med stor dusch. Möjlighet att sätta in badkar för den som vill. Inredning i form av wc, spegel och handfat.

Kök:

Till höger från hallen nås köket som har fönster ut mot den lummiga innergården. Köket har plats för ett mindre matbord och är utrustat med kyl/frys samt spis. Vita köksluckor med gott om förvaring i både över- och underskåp. Väggarna är målade i vitt och gult. På golvet ligger en plastmatta.

Sovrum:

Harmoniskt och tyst sovrum som vetter ut mot den lummiga innergården. Härifrån nås även den mysiga balkongen. På golvet ligger stavparkett, väggarna går i blått och i taket finns en fin lamprosett. Här rymms både säng och förvaring i form av garderober.

Halva:

I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger halvan vars väggar går i vitt och gult. Fiskbensparketten löper från hallen, hit och vidare till vardagsrummet.
För den som önskar finns gott om plats för möblemang.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 45.0 m2
Rum: 2.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-03-20
Energiförbrukning ATEMP: 159 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1937
Övrigt: Från sovrummet nås balkongen som vetter ut mot den fina innergården.
Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Driftskostnader:
Cirka 3000 kr/år, vid en person i hushållet varav hemförsäkring cirka 1500 kr. Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Dessa kan komma att förändras till nästkommande ägare.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök.
Månadsavgift: 2177 kr/mån
Värme, VA & Kabel-TV (basutbud)
Andelstal: Andel i förening 3.03 %
Andel av årsavgiften: 2.8061 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 1500 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 3000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Sagan

Allmänt

Brf Sagan är en äkta bostadsrättsförening som består av 33 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades 1937 samtidigt som byggnaden uppfördes och har adresserna Eslövsgatan 2A-B samt Ronnebygatan 18. Föreningen är lågt belånad och huset står på friköpt tomt.

Antal lägenheter: 33
Äger föreningen marken? Föreningen är lågt belånad och huset står på friköpt tomt.
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Planerad avgiftshöjning 1% 2018.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
1986: Taket lades om
1990: Renovering av fönster
1996: Utbyte av elstammar
2000: Byte av vattenstammar samt liggande avloppsstammar i kök.

Inga större planerade renoveringar är planerade under närmsta åren.
2004: Nya maskiner i tvättstuga
2006: Dränering och renovering av gården
2011: Värmeslingor i tak
2012: Fasadrenovering
2015: Relining
2016: Ommålning av taket

Övrigt

Föreningen har en härlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter. I källaren finns cykelförråd.

Gemensam tvättstuga som nås från gården. Här finns tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Medlemmarna hjälps åt att städa i trapphuset efter städschema.

Område

Allmänt

Det populära området Västra Sorgenfri erbjuder det mesta och är omåttligt populärt. Den rofyllda stadsdelen är belägen mellan Sorgenfrivägen, Falsterbogatan/Mariagatan, Amiralsgatan och Nobelvägen. Stadsplanen för området arbetades fram av Erik Bülow-Hubes och var färdig 1927, vilket också är anledningen till att många av fastigheterna härstammar från denna tidsperiod.

Numera kantas området av gemytliga caféer längsmed gatuhörnen, små butiker och mindre livsmedelsbutiker. Både Karlskronaplan och närliggande S:t Knuts torg är uppskattade platser under vår- och sommarhalvåren då de erbjuder gott om uteserveringar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att köpa hämtmaten från Spoonery eller sushi på en av Sveriges bästa sushirestauranger Saiko. Är du fikasugen bör Café FYN besökas.

Trots områdets centrala läge finns det gott om lummiga grönområden. Omtyckta Folkets Park ligger ett stenkast från Karlskronaplan och erbjuder något för såväl vuxna som barn.
Malmös mest centrala delar når du med en kort promenad på 5-10 minuter. På samma korta avstånd ligger Möllevångstorget som är ett av Malmös mest kulturrika områden med myllrande liv och rörelse.

Kommunikation

Alldeles i närheten avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. För studenten finns cykelväg till Malmö Högskola som du når på 15 minuter. Vill du resa till Lunds Universitet finns istället täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument